KK Dynamic BG je sasvim zasluženo ostvario plasman u viši rang takmičenja. U važnoj utakmici savladana je Sloboda rezultatom 99:69 (25:14; 27:21; 25:18; 22:16).

Beograd, SC Dynamic, 400
Delegat, sudije: Borovina, Dimovski, Olćan, Jovičin
Igrač utakmice: Mladen Pavlović

KK Dynamic BG: Pavlović 6, Stevanović 16, Stefanović 11, Ilić 6, Radulović 16, Krstović 8, Bogunović, Paunović, Nađfeji 21, Beloica , Tornjanski 6, Bogavac 9

KK Sloboda: Berbatović, Arnautović 16, Anđić 2, Žunić 6, Otašević 11, Nikolić 9, Milisavljević, Đokić 5, Jovanović 14

Izveštaj sa utakmice KK DYNAMIC BG – KK SLOBODA

KK Dynamic BG je sasvim zasluženo ostvario plasman u viši rang takmičenja, Košarkašku ligu Srbije. U izuzetno važnoj utakmici za oba tima savladao je Slobodu iz Užica sa ubedljivih 99:69.

Od prvog minuta su Dorćolci pokazali da ne žele da o svojoj sudbini odlučuju u poslednjem kolu u Aleksincu. Zaigrali su čvrsto u odbrani i veoma efikasno u napadu. Gosti su poveli samo na početku utakmice rezultatom 3:2. Od tog trenutka na terenu kao da je postojao samo jedan tim. Već u drugoj četvrtini Dinamik je vodio 20 poena razlike (40:20) a maksimalnu prednost od 35 poena Beograđani su ostvarili u 34 minutu utakmice – 91:56. Pune tribine dvorane SC Dynamic imale su priliku da još jednom uživaju u atraktivnoj igri svojih ljubimaca i na kraju utakmice velikim aplauzom pozdrave ekipu trenera Miroslava Nikolića.

Pobednički tim su ponovo predvodili sjajni Aleksandar Radulović koji je pored fenomenalnih 13 asistencija zabeležio 16 poena i 3 skoka i Stevan Nađfeji 21 poen, 4 skoka i 2 asistencije. Atraktivni Marko Stevanović je pored sjajnih zakucavanja gledocima pružio i 16 poena, 7 skokova i 3 asistencije. Veliki učinak u ovoj ubedljivoj pobedi imali su prekaljeni Ivan Stefanović (11 poena, 4 skoka, 3 asistencije) i Bojan Krstović (8 poena, 4 skoka, 4 asistencije). Oporavljeni kapiten Slaviša Bogavac postigao je 9 poena i 4 skoka a mladi Aleksandar Tornjanski je upisao 6 poena iza linije 6,75, kao i Stanko Ilić. Trener Nikolić je pružio šansu i Paunoviću, Beloici i Bogunoviću. U ekipi Slobode bolji od ostalih bili su Nemanja Arnautović sa 16, Vuk Jovanović sa 14 i Nikola Otašević sa 11 poena.

U poslednjem kolu KK Dynamic BG gostuje ekipi Napredka iz Aleksinca koja je pobedom u Leskovcu sačuvala status drugoligaša.

Nikola Marković, asistent trenera Dinamika:
Očekivali smo mnogo težu utakmicu protiv ekipe koja nas je savladala u prvom delu prvenstva. Naši momci su maksimalno ozbiljno pristupili ovom meču u želji da već večeras potvrde plasman u viši rang. Uspeli smo da sačuvamo nepobedivost na domaćem terenu.

Aleksandar Radulović, igrač KK Dinamik:
Zahvalio bih se pre svega publici na podršci u veoma važnoj utakmici za naš klub. Iako smo ostvarili zacrtani cilj, plasman u viši rang, želimo i da slavimo u poslednjem kolu i osvojimo prvo mesto u ovoj veoma kvalitetnoj i ujednačenoj ligi.