Košarkaški klub Dynamic BG obeležio je uspešnu 2016. godinu koktelom i promocijom timskog kalendara. Proslava je održana u sredu 4. januara 2017. u prostorijama Dynamic Sport & Health kluba.

Predstavnicima medija, sponzorima i prijateljima kluba obratili su se predsednik KK Dynamic BG Velibor Jojić i glavni trener tima Miroslav Muta Nikolić.

“Zahvaljujem se što ste prepoznali našu “dinamičnu” priču, iako postojimo tek dve godine. Sportski rezultati su nam prioritet, ali i edukacija sportista i stvaranje nekih novih zvezda naše košarke. Trenutno delimo prvo mesto u Košarkaškoj ligi Srbije. Osvojili smo Kup Srbije – II stepen i pred nama su dva velika izazova: Kup Radivoja Koraća i Superliga Srbije”, izjavio je Jojić i dodao da iza svih ovih rezultata stoji izuzetan trenerski kadar.

Trener ekipe Miroslav Nikolić govorio je o mlađim selekcijama kluba i perspektivnim igračima.

“Dynamic mnogo radi na mlađim selekcijama. Svesni smo da ćemo stvaranjem dobrih igrača i kasnijim obeštećenjima uspeti da finansiramo klub i uložimo u nove talente. Sa druge strane Dynamic služi da ti isti mladi momci na prelasku iz juniora u seniore imaju gde da igraju, da ne moraju da idu u Mađarsku, Rumuniju i ne znam gde još. Već sada imamo dobre mlade igrače, koji će tek pokazati svoj talenat”,  obećao je Nikolić. Nikolić se osvrnuo i na Jadransku ligu. “Što se takmičenja tiče hoćemo da se u Superligi predstavimo kao nova ekipa i novi klub, a moja lična želja je da odmah izborimo plasman u ABA ligu. Ako posle ne bude novca i drugih uslova, ne moramo da je igramo, ali to će već biti pitanje za predsednika” izjavio je legendarni Muta.

KK Dynamic BG u četvrtak 5. januara u okviru XII kola Superlige dočekuje ekipu Smedereva. Utakmica je na program od 16 časova, a ulaz je besplatan.

FOTO: Nebojša Bogojević Čarli