Košarkaši KK Dynamic BG osetili su prvi put gorčinu poraza u utakmici 5. kola Druge Muške Lige Srbije. Ono što nije uspelo članovima KLS lige u pripremnom periodu, pa ni rivalima u prva četiri kola, pošlo je sa rukom odličnoj ekipi Plane – 77:66 (21:16; 18:23; 16:12; 22:15)

30.10.2015. Hala T.S.C. Velika Plana
Gledalaca 350
Sudije: Savić, Marković, Radosavljević

KK Plana: M. Pavlović 14, Ćirić 3, Todorović 17, Radulović 17, Ristić, Maćić, Stefanović 19, Marić, D. Pavlović,

Andrejević 4, Donić, Popović 3

KK Dynamic BG: Pavković, Stevanović 8, Stefanović 9, Ilić 2, Lazić, Krstović 13, Bogunović 3, Paunović 8, Nađfeji 10, Milošević, Beloica 2, Bogavac 11

Izveštaj sa utakmice: Prvi poraz Dinamika

Strateg domaćih Zoran Milovanović je na parket izveo petorku Radulović, Pavlović, Stefanović, Andejević, Popović a Bojan Kusmuk Krstović, Ilić, Bogavac, Stefanović, Nađfeji. Plana je bolje otvorila utakmicu. Posle uvodnog vođstva od 7:0 njeni iskusni igrači održavali su prednost do kraja prve četvrtine (21:16). Plejmejker Aleksandar Radulović, koji je sa Miroslavom Nikolićem osvojio zlatnu medalju na juniorskom prvenstvu Sveta, odlično je razigravao svoje saigrače.

Kao nekada Raduljica i Bobi Marjanović, njegove lopte je koristio je pre svih centar Mihailo Todorović. Dorćolci su uspeli da uhvate priključak pred kraj prvog poluvremena ali umesto da na veliki odmor odu sa prednošću, dozvolili su trojku Radulovića sa istekom vremena.

Drugo poluvreme je opet bolje otvorila ekipa Plane. Četiri minuta je proteklo dok Marko Stevanović nije sjajnim zakucavanjem promenio rezultat na semaforu. Ipak, domaća ekipa je uspevala da održava svoju prednost tokom celog drugog poluvremena. Posle sjajne asistencije Radulovića i zakucavanja Todorovića na terenu kao da je postojao samo jedan rival. U 35 minutu na semaforu je bio rezultat 69:57 pa je pitanje pobednika u derbiju već bilo rešeno. Velika

Plana je ostala jedina neporažena ekupa u 2MLS. Stiče se utisak da su domaćini više želeli pobedu u ovom susretu. To govori nadmoćost u skoku (45 Plana – 30 Dinamik) ali i ukupan broj indeksnih poena (87 Plana – Dinamik 46).

Najistaknutiji pojedinci u ekipi pobednika bili su nekadašnji učenik Nikole Markovća – Mihailo Todorović (17 poena, 18 skokova, 4 asistencije, indeks 40; Stefan Stefanović 19 poena, 10 skokova ; Aleksandar Radulović 17 poena, 4 skoka, 3 asistencije). U Kusmukovom timu nije bilo raspoloženog igrača za igru. Dvocifreni učinak ostvarli su Bojan Krstović (13 poena), Bogavac (11 poena) i Nađfeji (10 poena).

U šestom kolu DMLS očekujemo bolje izdanje naših ljubimaca i povratak na pobednički kolosek. Ekipa KK Dynamic BG dočekuje Dunav iz Starih Banovaca koja ima indentičan skor od 4 pobede i jednog poraza . Utakmica će se odigrati u dvorani SC Dynamic u subotu 07.11.2015. sa početkom u 15:00.