U duelu četvrtog kola Druge lige Srbije, u susretu neporaženih ekipa Dinamika i Proletera slavili su domaćini sa Dorćola – 79:71.

Dvorana: SC Dinamik.
Gledalaca: 100.
Sudije: Đorđević, Nedeljković, Stošić.
Igrač utakmice: Bojan Krstović (Dinamik).

KK DYNAMIC BG: Pavković, Stevanović 8, Stefanović 5, Ilić 14, Lazić, Krstović 16, Bogunović, Paunović, Nađfeji 17, Milošević 2, Beloica 2, Bogavac 15

KK PROLETER: Atanacković 19, Dudaš, Subotić 6, Blanuša 8, Vico, Mihajlović, Vukanović, Martinović 7, Nikolić, Vukosavljević 13, Božović 16, Mićić 2

Izveštaj sa utakmice

Prvo poluvreme obeležila je odlična igra Dinamika, koja je obilovala brzom tranzicijom i kontranapadima. Trener gostiju iz Zrenjanina Bajin pokušavao je da održi priključak kombinovanjem odbrana, ali su domaći odlično rešavali zonski presing i postizali lake poene, pa se na veliki odmor otišlo sa ubedljivih 49:31 za tim trenera Kusmuka.

Dorćolci su u istom ritmu nastavili i u trećoj četvrtini, da bi u 25. Minutu stigli i do maksimalne prednosti – 60:39. Međutim, gosti su se trgli i zapretili u poslednjoj četvrtini, ali nisu uspeli da ozbiljnije ugroze sigurnu pobedu Dinamika.

Najistaknutiji pojedinci u ekipi sa Dorćola su bili Bojan Krstović sa 16 poena, osam skokova i sedam asistencija, Slaviša Bogavac sa 15 poena, devet skokova i
šest asistencija i Stevan Nađfeji sa 17 poena i osam skokova, dok se kod Proletera istakao Stefan Atanacković sa 19 poena, tri skoka i pet asistencija.

Tako se Dinamik posle četvrtog kola našao na deobi prvog mesta na tabeli sa istim brojem pobeda kao Plana, kojoj Beograđani gostuju u narednom kolu.

Trener Dinamika Bojan Kusmuk

Odlično prvo poluvreme

– Ekipa Proletera je pred dolazak u Beograd promenila tim. Ekipu je napustio jedan od najboljih igrača Davidovac, došao je takođe kvalitetan igrač Vukosavljević, koji ima drugačiju ulogu u timu. Odlično smo otvorili utakmicu, odigrali veoma kvalitetno prvo poluvreme, kako u tranziciji tako i pozicione napade. Odlično smo odigrali i protiv zonskog presinga i zone. Nismo uspeli da zadržimo tako visok ritam u drugom poluvremenu, ali smo utakmicu završili kako smo priželjkivali.

Igrač Dinamika Bojan Krstović

Nastavili niz pobeda

– Ušli smo jako u ovu utakmicu, jer smo znali da je Proleter veoma kvalitetna ekipa. To je rezultiralo veoma viskim vođstvom od dvadesetak razlike. U nastavku smo se malo opustili. Na kraju, svi u klubu su zadovoljni jer smo nastavili pobednički niz…

Prvotimac Proletera Stefan Atanacković

Težak raspored

– Ovo nam je prvi poraz u prvenstvu. Ipak, zadovoljni smo dosadašnjim skorom, s obzirom na to da smo imali veoma težak raspored.

D.K.