U avgustu 2015 godine na parketu hale SC Dynamic trenirala je nekolicina mladih i neafirmisanih igrača. U tom trenutku niko nije mogao da predpostavi da će KK Dynamic BG biti prvak Druge muške lige Srbije.

Veliki zaljubljenik u sport i košarku, predsednik Velibor Jojić, vlasnik Vip Sistema i SC Dynamic, angažovao je slavnog trenera Miroslava Nikolića da svojim znanjem i iskustvom unapredi rad kluba. Mesto potpedsednika zauzeo je Goran Milić, izvršni direktor Vip Sistema. Popularni Muta je brzo oformio stručni kadar kluba pozvavši svoje dugogodišnje saradnike. Za trenera prvog tima izabrao je Bojana Kusmuka, svog nekadašnjeg igrača. Ulogu asistenta trenera i trenera mlađih selekcija dodelio je Nikoli Markoviću a kondicionog trenera Goranu Šebezu. Logistiku i administraciju kluba poverio je tim menadžeru Predragu Kanačkom. Nešto kasnije se timu pridružio i fizioterapeut Ivan Andrić koji je bio zadužen da vodi brigu o zdravstvenom biltenu igrača. Poslednji je u klub sa Dorćola došao i provereni košarkaški stručnjak Branko Maksimović. Nesebičnu podršku klubu pružali su menadžment i svi zaposleni u SC Dynamic.

Bojan Kusmuk je imao veoma težak zadatak da oformi ekipu u veoma kratkom roku. Grupi mladih igrača Stanku Iliću, Marku Stevanoviću, Luki Pavkoviću, Nikoli Bogunoviću, Bratislavu Paunoviću, Nemanji Miloševiću, Jovanu Baltiću, Lazaru Grboviću pridodao je proverene asove Stevana Nađfeija, Bojana Krstovića, Slavišu Bogavca i Ivana Stefanovića. U toku prvog dela prvenstva tim je popunjen odličnim plejmejkerom Aleksandrom Radulovićem, bespoštednim borcem Mladenom Pavlovićem i mladim bekom Aleksandrom Tornjanskim.

Kombinovani tim mladosti i iskustva je već u pripremnom periodu najavio velika dela. Savladane su ekipe iz KLS lige Vršac i Beovuk. U prvom delu prvenstva zabeležen je skor od 10 pobeda I 3 poraza. Savladani su Beko, Srem, Mladost, Proleter, Dunav, Niš, Zlatibor, Zdravlje, Vojvodina i Napredak a porazi pretrpljeni od ekipa Plane, Pirota i Slobode. KK Dinamik je učestvovao i u Kupu Srbije. Savladane su ekipe Zdravlja i Plane. Pohod u finale Kupa onemogućila je ekipa FMP-a koja je slavila nakon produžetka. To je ujedno i jedini ovosezonski poraz Dorćolaca u Dynamic Areni. Posle dobrog starta i velike pobede u Sremskoj Mitrovici usledio je poraz od ekipe Proletera. Nakon te utakmice dirigentsku palicu je od Bojana Kusmuka preuzeo Miroslav Nikolić. Ekipa je odmah počela da igra po njegovim tonovima i savladala ekipe direktnih konkurenata Plane i Dunava, na vrućem terenu u Belegišu. Jedini poraz popularni Muta doživeo je na Zlatiboru. U drugom delu prvenstva Beograđani su slavili i protiv ekipa Beka, Mladosti, Niša, Zdravlja, Vojvodine i Napredka.

Na prvo mesto KK Dynamic BG je zaseo sa ukupnim skorom od 21 pobede i 5 poraza i pridružio se klubovima u elitnom rangu takmičenja.