Sorry, this entry is only available in Serbian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Košarkaški klub Dynamic Balkan Bet završio je još jednu izuzetno uspešnu godinu.

Moglo bi se reći da je 2022. godina po mnogo čemu bila istorijska za Dorćolce Zabeleženi su pojedini rezultati koji će zauvek ostati zapisani zlatnim slovima u istoriji kluba, a ujedno su nastavili da neguju tradiciju koju nose – razvoj mladih i talentovanih igrača.

Na kraju kalendarske godine seniori Dynamic Balkan Bet nalaze se na trećem mestu Košarkaške lige Srbije, sa 12 pobeda iz 15 utakmica.

Kada se tome pridoda činjenica da su nosioci igre momci koji su rođeni 2002. godine poput Mihaila Boškovića i Vojina Medarevića, te da igrači rođeni 2003. i 2004. godine, poput Stefana Stefanovića, Nikole Petojevića, Ilija Milijaševića i Jovana Ristića imaju ozbiljnu ulogu u seniorskoj košarci, ovaj uspeh postaje još veći. U timu nije bilo stranaca, što dodatno govori o ideji profilisanja mladih, domaćih igrača.

Takođe, u sastavu se nalaze i mladi igrači poput Ognjena Romića, Filipa Maleševića i Vukašina Bubanje, dok iskusni igrači kao što su Nenad Šulović, Nikola Kostić, Ognjen Jaramaz i Vuk Karadžić predstavljaju pravi primer mladim igračima i prave idealan spoj mladosti i iskustva.

Trener Saša Nikitović, pomoćnik Goran Tadić, kondicioni trener Nemanja Jovićević, fizioterapeut Veljko Adžemović i lekar Srđan Marinković uradili su ogroman posao i svako je ponaosob bio deo velikog uspeha naših košarkaša.

Što se tiče rezultata seniora, pored izuzetnog plasmana u Košarkaškoj ligi Srbije, Dynamic Balkan Bet je u protekloj sezoni uspeo da izbori i plasman u plej-of Superlige Srbije, gde su Dorćolci, oslabljeni zbog nastupa pojedinih nosioca za juniorsku selekciju, poraženi od čačanskog Borca.

Pored seniora, istorijski uspeh u 2022. godini ostvarili su i juniori, koji su postali prvaci Srbije!

Na završnom turniru u Kragujevcu ekipa Milana Josića eliminisala je na putu ka finalu Partizan, pa Crvenu zvezdu, a onda u borbi za trofej savladala Borac iz Čačka.

Odlične sezone imali su i kadeti,koji su izborili plasman među najboljih četiri u Srbiji, pioniri, koji su među najboljih osam u državi, i mlađi pioniri, koji su svojim rezultatima potvrdili da Dynamic sa pravom važi za jedan od najboljih košarkaških razvojnih centara u našoj državi.

O tome govori i broj reprezentativaca ove godine, na koje je klub posebno ponosan.

U selekciji do 20 godina naš nacionalni tim su u B diviziji predstavljali Vojin Medarević, Uroš Paunović i Mihailo Bošković, s tim da je krilni centar Dorćolaca poneo i MVP priznanje, a Srbija je došla do prvog mesta i povratka u elitu evropske košarke.

Ništa manji uspeh nisu ostvarili ni reprezentativci do 18 godina, gde su Dynamic predstavljali Jovan Ristić i Ilija Milijašević, s tim da je plejmejker izabran u idealnu petorku turnira.

Pored igrača, klub je nastavio da u svojim pogonima razvija i trenere. Božidar Babović je ovog leta direktno iz košarkaških patika ušao u odelo, gde je postao novi trener juniora. Takođe, treneri kadeta (Jošić), pionira i druge kadetske selekcije (Smiljanić), mlađih pionira i druge pionirske selekcije (Maletić), kao i treneri najmlađih (Zečević, Radenković, Otović) neizostavan su deo uspeha Dorćolaca.

Sportski centar Dynamic je nešto bez čega funkcionisanje košarkaškog kluba ne bi moglo da bude na vrhunskom nivou, kao što je sada. Igračima ustupljeni su termini, a na raspolaganju su teretana, fitnes sala, bazen, spa centar kao i medicinski blok.

Zahvaljujući idelanim uslovima, predanom i stručnom radu trenera u seniorskom timu, Dynamic Balkan Bet ima veliki broj igrača prekomandovanih Iz mlađih kategorija. O razvoju dovoljno govori podatak da klub teži ka tome da se što više finansira iz sopstvenih resursa, a samo u proteklim godinama Dorćol je dao mnogo igrača koji su završili u rangovima iznad. Samo neki od njih su Aleksandar Lazić, koji je otišao u Megu, Andreja Stevanović, Strahinja Gavrilović i Gregor Glas zadužili su dres Partizana, dok je Saša Ciani krenuo put Cedevita Olimpije. Bojan Tomašević iz Dynamica zadužio je dres čačanskog Borca, Dušan Beslać je u Vojvodini stekao i status reprezentativca, dok je Jigit Onan zadužio dres Bešiktaša.

Na Dynamic Balkan Betu kao klubu je da nastavi da raste, a jedno je sigurno – Dorćol će i u 2023. godini biti rasadnik talenata i mesto na kome nastaju reprezentativci!