Naši košarkaši završili su tronedeljni ciklus priprema za prvu sezonu u ABA2 ligi. Dinamik se sa novim trenerom Oliverom Popovićem okupio u Beogradu u sledećem sastavu: Aleksandar Tornjanski, Vuk Vulikić, Nikola Ćirković, Aleksa Kojadinović, Dušan Beslać, Miloš Milisavljević, Aleksandar Ćapin, Filip Zekavičić, Nemanja Krstić i Emir Kurtiševski dok su se Amerikanac DK Eldridž i Litvanac Aurimas Majauskas priključili ekipi kasnije.

Dinamik će 13. i 14. septembra učestvovati na turniru u Bugarskoj. Trener Oliver Popović uoči puta za Botevgrad kaže: 

“Počeli smo ranije sa pripremama jer je termin početka ABA 2 lige zakazan za 11. oktobar. Tu su bili svi igrači osim Amerikanca i Litvanaca koji su stigli kasnije. Hteli smo početi sa mlađim igračima i onima koje ne poznajem tako dobro kako bi ih pre pripremnih utakmica mogao bolje upoznati”.

Prvi trener Dinamika nastavio je o ciljevima za novu sezonu: 

“Očekujem da će svi dati sve od sebe jer naši ciljevi ove godine nisu mali. Ne bih hteo reći sada šta planiramo, ali kao što sam rekao na prvom obraćanju kad sam došao u klub, Dinamik je tim koji se mora boriti za vrh i tako će biti i ove sezone”.

Trener Oliver Popović kao i celi stručni štab zadovoljan je prvim delom priprema:

“Uradili smo sve što smo planirali da uradimo u ove prve tri nedelje. Moj stručni štab i ja smo zadovoljni, pogotovo načinom na koji su momci odradili treninge. Imali smo veliku sreću da se niko nije povredio. To je veliki plus za nas”.

Prvi strateg Dinamika je otkrio i planove ekipe u sledećih mesec dana: 

”Kad se vratimo u Beograd odradićemo finalni deo priprema. Nastavljaju se pripremne utakmice i turniri. Tu ćemo videti gde smo i kako smo radili kao i što još treba ispraviti do početka ABA 2 lige

izjavio je za klupski sajt Popović.