Dorćolci u Valjevo putuju sa jednom idejom – ostati na maksimalnom učinku.

Košarkaši Dynamic Balkan Bet u petak od 19 časova gostuju ekipi Metalca.

Pored našeg tima, ekipa iz Valjeva je jedina neporažena ekipa u Košarkaškoj ligi Srbije, što ovaj meč svrstava u kategoriju derbija.

Samim tim, susret dve ekipe koje još uvek ne znaju za poraz biće upriličen i televizijskim prenosom, na kanalu Arena Sport.

Očekivanja pred susret protiv Metalca izneo je Saša Nikitović, trener Dynamic Balkan Bet.

„Još jedan derbi u nizu. Posle Zlatibora i Sloge stižemo na noge Metalcu, gde ćemo odmeriti snage i sa njima. Ekipa je fenomenalna, nema poraz, sastavljena je od iskusnih igrača od kojih su neki imali i ABA 1 ligaške karijere. Čeka nas izuzetno težak posao u jednom prelepom ambijentu, koji će sigurno biti sa dosta publike i navijanja. To je za našu košarku pravi derbi, naročito što će biti i na televiziji, samim tim će uveličati i borbu za prvo mesto“, rekao je trener Dorćolaca, koji se kratko osvrnuo i na pobedu protiv Sloge u poslednjem kolu:

 „Bio je dobar meč protiv Sloge. Pobedili smo, što je najbitnije, da odbranimo domaći teren. U pitanju je bio jedan derbi, čvrst, dobar, i mislim da je bolja ekipa pobedila“.

Očekivanja pred susret u Valjevu izneo je i Mihailo Bošković, krilni centar Dynamic Balkan Bet.

„Prošla utakmica protiv ekipe Sloge je bila veoma zahtevna i teška, ali na kraju smo uspeli da pobedimo. Zaista je bitno što smo ovako otvorili sezonu, najviše zbog samopouzdanja i sada se trudimo to da prenesemo i u naredne utakmice. U petak igramo protiv ekipe Metalca koja je pored nas jedina neporažena u ligi i sigurno će biti motivisani da nastave njihov niz. Očekujem utakmicu sa odličnom atmosferom koja će biti zanimljiva za gledanje.Pripremali smo se cele nedelje i daćemo sve od sebe da se iz Valjeva vratimo sa pobedom“.