U susretu 7. kola 2MLS izabranici Bojana Kusmuka ubedljivo su savladali ekipu Niš Fair Play. Tako su zabeležili sedmu pobedu dok ekipa Vladimira Đorđevića još uvek nije osetila slast pobede. Krajnji rezultat bio je 47:91 (14:22; 16:16; 13:28; 4:25)

Niš, 15.11.2015.
Hala: Dušan Radović, gledalaca 350
Sudije: Pešić, Nešić, Nikolić (svi Leskovac)

KK NIŠ FAIR PLAY: Vučić, Dimitrijević 11, Sekulić, Jovanović 6, Mijalkov, Petrović, Džunić 2, Spasić 9, Petrović, Stojanović 5, Tričković 8, Milanović 6

KK Dynamic BG: Grbović 2, Stevanović 14, Stefanović, Baltić 2, Ilić 4, Radulović 5, Krstović 17, Bogunović, Paunović 5, Nađfeji 13, Beloica 4, Bogavac 25

Izveštaj sa utakmice

U prvom poluvremenu ekipa Niša pružala je značajan otpor gostujućem timu. Agresivnom igrom usporavali su napade gostiju. Niz grešaka Beograđana uslovio je i slabu realizaciju kontranapada ali i slab procenat šuta. Na poluvreme se otišlo rezultatom 38:30 u korist Dinamika.

U drugom poluvremenu na terenu je postojao samo jedan tim – Dinamik. Dorćolci su protivniku dozvolili da za 20 minuta postigne 17 poena, od toga samo 4 u poslednjoj deonici. Viđen je veliki broj lepih poena, šuteva za tri poena, asistencija i zakucavanja.

U poslednjem periodu Bojan Kusmuk je ukazao šansu nekolicini mlađih igrača. Prve poene u debiju za svoj klub postigao je osamnaestogodišnji Jovan Baltić, a u listu strelaca upisao se i petnaestogodišnji Lazar Grbović.

Najistaknutiji pojedinci u ekipi Bojana Kusmuka bili su Slaviša Bogavac (25 poena, 11 skokova, 2 asistencije, 2 rampe, indeks 38), Bojan Krstović (17 poena, 3 skoka), Stevan Nađfeji (13 poena, 6 skokova), Marko Stevanović (14 poena, 8 skokova). U domaćem timu najbolji pojedinci bili su Miloš Dimitrijević (11 poena) i Ivan Jovanović (6 poena, 6 skokova).

Trener Dinamika Bojan Kusmuk:
Nismo imali dobar pristup u prvom poluvremenu. Agresivna ekipa Niša je to znala da iskoristi. U drugom poluvremenu smanjili smo broj grešaka i zasluženo pobedili. Čestitam mojim momcima na pobedi a domaćinu na korektnoj igri i sjajnom zalaganju.

Igrač Dinamika Stanko Ilić:
Dobro smo odigrali u drugom poluvremenu. Na početku smo loše otvorili, imali neke oscilacije, ali smo u nastavku doveli stvari na svoje mesto i mirno utakmicu priveli kraju. Zahvalio bih se protivniku i publici, bili su fer i korektni.

Trener Niša Vladimir Đorđević:
Razlika u kvalitetu je očigledna.Čestitam protivniku na zasluženoj pobedi. Pokušali smo da se borimo, imali smo snage i koncetracije za prvo poluvreme i to je bilo poprilično dobro. Krivo mi je jer mislim da stanje na terenu ne oslikava razliku kojom smo izgubili. U svakom slučaju idemo dalje, probaćemo da u nastavku prvenstva dođemo do nekog trijumfa.

Igrač Niša Ivan Jovanović:
Čestitam protivniku na zasluženoj pobedi. Mi imamo velike kadrovske probleme. U narednom periodu nas očekuje malo lakši raspored. Nadam se da ćemo da uspemo da ostvarimo neku pobedu. U narednom kolu KK Dinamik dočekuje ekipu Zlatibora iz Čajetine. Utakmica će se odigrati u subotu 21.11.2015. u hali SC Dynamic sa početkom od 15 časova.

S.K. – P.K.