Najnovije vesti
  1. TOMA VASILJEVIĆ I „ORLIĆI“ SU PRVACI EVROPE
  2. VLADIMIR ĐOKIĆ NOVI TRENER KK DYNAMIC
  3. ZAVRŠEN PRVI LETNJI KAMP
  4. DINAMIK OPET U ABA2 LIGI
  5. DINAMIK POVEO U SERIJI PROTIV ZLATIBORA

Nikola Marković

Pomoćni trener

Rođen je 14 aprila 1982. u Kragujevcu gde je i napravio svoje prve košarkaške korake.

Prošao je sve selekcije KK Radnički, a bio je i kapiten kadetske i juniorske selekcije. Sa 18 godina potpiso je profesionalni ugovor sa kragujevačkim prvoligašem gde je igrao do 2005. godine.

Trenerskim poslom je počeo da se bavi 2002. godine kao glavni trener škole košarke “Kolonac” iz Kragujevca. 2005. godine prelazi u KK Radnički kao glavni trener juniorske ekipe i pomoćni trener Zorana Cvetanovića, a kasnije i Miroslava Nikolića koji su tada vodili prvi tim. Od 2015. godine je deo stručnog štaba KK Dynamic BG.

Sa mlađim reprezentativnim selekcijama Srbije, kao deo stručnog štaba, Nikola je osvojio pet medalja: 2011. srebrna medalja na U18 Evropskom prvenstvu u Poljskoj, 2012. bronzana medalja na U16 Evropskom prvenstvu u Litvaniji, 2012. bronzana medalja na U18 Evropskom prvenstvu u Litvaniji, 2013. srebrna medalja na U19 Svetskom prvenstvu u Češkoj, 2014. bronzana medalja na U20 Evropskom prvenstvu u Grčkoj.

Kroz svoju trenersku karijeru imao je priliku da radi sa igračima Srbije koji su izašli na NBA draft kao što su Vasilije Micić, Nikola Jokić, Nemanja Dangubić…

Himna KK Dynamic
Autori: Mlađan Dinkić i Saša Milošević
Preslušajte himnu KK Dynamic