Najnovije vesti
  1. ALEKSANDAR TODOROVIĆ NOVI KRILNI CENTAR DINAMIKA
  2. PROMOCIJA NOVOGODIŠNJEG KALENDARA
  3. DINAMIK PORAŽEN OD LIDERA ABA2 LIGE
  4. KRAJ SARADNJE SA ČETVORICOM IGRAČA
  5. PIONIRSKA EKIPA – NAJBOLJA U 2017-OJ GODINI U MLAĐIM SELEKCIJAMA KK DYNAMIC BG

Trener Oliver Popović

Nationality
srb Srbija
Current Team
Dynamic VIP Pay

Popović je rođen 18. maja 1970. u Titovom Užicu. Nekadašnji srspki košarkaš danas vrši funkciju šefa stručnog štaba KK Dynamic BG.

Igračku karijeru je počeo u ekipi Prvog Partizana iz Titovog Užica 1984. Kasnije je nastupao za Partizan iz Beograda, IMT, Borac iz Čačka, subotički Spartak, Beobanku. Nakon toga 1997. prelazi u Crvenu zvezdu, u kojoj je proveo dve sezone. U crveno-belom dresu je osvojio Prvenstvo SR Jugoslavije 1997/98. Po odlasku iz Zvezde igrao je za Lokomotivu iz Rostova, Uniks iz Kazanja i grčki Marusi. Profesionalnu karijeru okončao je 2005. godine.

Sa mlađim kategorijama reprezentacije Jugoslavije ima osvojene dve zlatne medalje. Najsjajnija odličja osvojio je na Prvenstvu Evrope za kadete 1987. godine u Mađarskoj i na Evropskom prvenstvu za juniore 1988. u Jugoslaviji.

Trenersku karijeru je započeo 2005/06 sezone u Tamišu iz Pančeva. Nakon toga trenirao je tadašnju Mega Ishranu, Vizuru, Himik, Vršac, Krajovu i Napredak.

Kao selektor Univerzitetske reprezentacije Srbije 2013. osvojio je drugo mesto na Mediteranskim igrama u Mersinu (Turska) i bronzanu medalju na Univerzijadi u Kazanju(Rusija).

Himna KK Dynamic
Autori: Mlađan Dinkić i Saša Milošević
Preslušajte himnu KK Dynamic