Dorćolci vezali šestu pobedu zaredom I napravili krupan korak ka fajnal-foru Druge ABA lige pošto su u 17. kolu pobedili Sutjesku (76:51).

Tim sa Dorćola je bio u velikom naletu na Jadranu, jer na prethodnih pet mečeva nije znao za kiks, a trijumf protiv Sutjeske je bio i te kako važan, pošto je došlo do duela ekipa koje se bore za sam vrh. I bodovno smo bili izjednačeni, pa je tako duel u Beogradu donosio i četvrto mesto na Jadranu pet kola pre kraja. Izabranici Vladimira Đokića su silovito ušli u meč, rešeni da što pre reše pitanje pobednika. Bili su izuzetno raspoloženi, a za njihovi raznovrsnu igru Crnogorci nisu imali nikakav odgovor. Već u prvom kvartalu Dinamik je stekao prednost od devet poena, od čega Sutjeska nikako nije uspela da se oporavi do kraja duela. U nastavku je na parketu postojao samo jedan tim a na kraju pobeda od čak 25 razlike.U velikom trijumfu Dinamika najviše su se istakli Mirko Đerić sa 20, Dušan Beslać sa 15 i Danilo Ostojić sa 12 poena.

Vladimir Đokić: „Ponosan sam na sve svoje igrače. Pokazali su večeras kako treba da se odigra derbi utakmica. Bila je prisutna pozitivna energija i velika želja za pobedom. Ovo nam je šesta pobeda zaredom međutim to ništa ne znači imamo težak raspored do kraja takmičenja. Mi i dalje želimo da se borimo za play off. Želim Sutjesci sve najbolje u regionalnoj ligi i domaćem prvenstvu.“