U sredu 10.4. u 12 časova u prostorijama KK DYNAMIC VIP PAY promovisan je novi šef stručnog štaba našeg kluba, gospodin Miro Alilović. 

Alilović je došao na mesto Vladimira Đokića, koji je nedavno podneo ostavku na svoju funkciju. Prisutnima se obratio gospodin Velibor Jojić, predsednik kluba:

„Sezona koja je za nama, a ima još da se igra Superliga… Šta reći, malo nam je falilo da budemo drugi u prvenstvu, a i jedna utakmica da uđemo u polufinale ABA lige, ali, tako je to u sportu. Na početku sezone neke ciljeve zacrtaš, budeš blizu, a ne ostvariših ih. Mi gledamo da iz ove sezone, jako teške po nas, izvučemo pouke, da bismo u sledeću ušli još spremniji, da se potrudimo da još više radimo da bismo ciljeve ostvarili. Naš prethodni trener, Vlada Đokić je, iako smo mi želeli da on ostane u klubu, iz svojih, privatnih razloga, rešio je da ode, smatrajući neke rezultate neuspehom. On je otišao, mi mu se zahvaljujemo na dobroj sezoni, dobroj saradnji. To je izuzetan čovek i izuzetan stručnjak, nadamo se da će nastaviti karijeru još bolje. Što se tiče Mira, vi znate da je Dinamik klub koji radi sa mladima, da smo najmlađi tim u KLS-u i u ABA ligi. A Miro je vičan radu sa mladima. Znajući to, odlučili smo se za njega, a on je prepoznao ovu sredinu kao povoljnu za njegov rad. Mi očekujemo da pravi i sportske rezultate, ali i da naše mlade igrače izvede na pravi put“, rekao je Velibor Jojić.

Gospodin Alilović se zahvalio predsedniku kluba na ukazanom poverenju, a dodao je sledeće:

„Na meni je sada da se pokažem. Znam gde dolazim, dolazim u zemlju košarke, na meni je da pokažem da sam vredan i da zaslužujem takav poziv. Iza nas je mikro ciklus, video sam momke, imaju radne navike. Povodom toga bih se zahvalio prethodniku, Vladimiru Đokiću, jer je postavio dobre temelje i na meni je da nastavim da gradim na tome. Što se tiče uslova, nema šta da se kaže o ovom klubu, oni su uporedivi i sa američkim standardima. Imamo još 14 dana do početka Superlige da se što bolje spremimo. Idemo sa ciljem da što više pobeđujemo, ali i da se dokazujemo iz utakmice u utakmicu, da zajedno rastemo i budemo što bolji. Imaćemo četiri kontrolne utakmice, pa ćemo videti šta i kako dalje“, rekao je Alilović.

Miro Alilović će imati priliku da isproba i uigra svoj novi sastav već danas od 17.30 časova u prijateljskom meču protiv OKK Dunava koji se odigrava u hali Master u Zemunu.