Prethodnog vikenda je u Sremskoj Mitrovici, u okviru akcije kompanije Mozzart “Sto terena za jednu igru”, otvoren teren „Aleksandar Smiljanić“. Tehnički sekretar KK Dinamik svečano je predao potpuno novi košarkaški teren građanima svog rodnog grada na korišćenje.

Na otvaranju terena, sada jedinstvenog u ovom kraju, bili su predstavnici lokalne samouprave, bivši i sadašnji igrači KK Srem u kom je Smiljanić počeo svoju karijeru, kao i veliki broj građana.

„Oduševljen sam izgledom terena i srećan što će moji sugrađani imati odlične uslove za košarku na otvorenom. Ovakav teren će mnogo značiti najmlađima i siguran sam da će neke od njih i inspirisati da počnu da se bave upravo ovim sportom. Posebna je čast što teren nosi moje ime, u gradu u kom sam odrastao. Akcija kompanije Mozzart je jedinstvena, pogađa suštinu i hvala im na sjajnom poslu u ime svih nas iz sveta košarke“

izjavio je Smiljanić, nekadašnji reprezentativac naše zemlje.

Smiljanić je ponikao u KK Srem, kasnije je branio boje Beočina, FMP, Budućnosti. Inostranu karijeru počeo je u Marusiju, zatim u Lokomotivi iz Rostova, a sa uspehom je igrao i za beogradski Partizan sa kojim je osvojio i šampionat države. Kruna njegovog rada je trijumf na Svetskom prvenstvu 2002. u Indijanapolisu.

Smiljanić sada svoje košarkaško znanje i iskustvo prenosi na mlađe generacije srpskih košarkaša u reprezentaciji, a profesionalno je vezan za uspehe KK Dinamik.