Veljko Zeković

Glavni trener kadeta 3

Veljko je rođen 18.12.1976. u Beogradu. Završio je 11. Gimnaziju a potom i Sportsku akademiju – smer Košarkaški trener.

U osnovnoj školi krenuo je da igra košarku u KK Basket Bam iz Beograda. Kao junior je prešao u KK BASK gde je kasnije i započeo svoju trenersku karijeru. U BASK-u je bio trener školice košarke, kadetkinja i kadeta a potom i juniora od 1997. do 2001 godine.

Potom prelazi u KK Avala Ada gde je imao ulogu pomoćnog trenera kadeta i juniora. Takođe je vodio kadete i juniore KK Stari DIF. Sezone 2009/10 odlazi u KK Partizan kao trener mlađih kadeta. Nakon rada u crno-belom štabu Veljko prelazi u BKK Radnički gde je vodio pionire, kadete i juniore a potom je bio i pomoćni trener prvog tima.

Od 2017. je deo stručnog štaba KK Dynamic BG.

Volim ovaj posao jer nam pruža mogućnost da kao pedagozi radimo sa decom i pratimo njihov košarkaški razvoj. Imamo priliku da od klinaca stvorimo uspešne, pamentne i obrazovane ljude i to je ono što me ispunjava.

Kao mlad sam ušao u trenerski svet i sa velikim entuzijazmom pristupio ulozi glavnog trenera. Najveći deo treninga mlađih kategorija mi se svodi na poboljšanju individualnih sposobnosti svakog pojedinca i stvaranju dobrog tima.

FACEBOOK

INSTAGRAM

TWITTER