Đorđe Adžić

Glavni trener kadeta 1

Đorđe Adžić je rođen 12. novembra 1983. godine u Nišu.

Završio je Prvu beogradsku gimnaziju i Visoku školu za košarku „Borislav Stanković“.

Kao jedan od najtalentovanijih studenata akademije „Borislav Stanović” dobio je priliku da trenira mlađe kategorije OKK Ušće. Iskustvo je dalje sticao kao pomoćni trener U18 selekcije u KK Torlak i kao glavni trener ŽKK Ušće.

Seniorsu trenersku karijeru je započeo uz kolegu Velislava Veskovića u KK Ergonom 2008. godine. Već naredne sezone usledio je poziv Mega Leksa da se pridruži velikim košarkaškim imenima kao što su Dejan Milojević, Vlada Vukoičić i Miodraga Rajković. Od 2012. do 2014. godine radio je kao skaut NBA kluba Orlando Magic za Balkan. Na poziv Dušana Ivkovića naredne dve sezone je proveo u klubu Anadolu Efes kao pomoćni trener. Sa Efesom je osvojio Kup Turske 2015. godine i Predsednički kup 2016. godine.

Adžić ima i veoma uspešnu karijeru kao trener raznih selekcija našeg nacionalnog tima. Sa U18 selekcijom 2009. godine uzeo je zlato na Evropskom prvenstvu u Francuskoj. Naredne godine bio je deo stručnog štaba U20 selekcije takođe na Evropskom prvenstvu. 2011. godine je usledilo srebro na Prvenstvu sveta sa U19 reprezentacijom, a zatim i bronza 2012. godine sa U18 selekcijom. Oprobao se i kao glavni trener 3×3 reprezentacije Srbije, kada je 2012. godine uzeo zlatnu medalju. Sa U19 selekcijom usledilo je još jedno srebro na Svetskom šampionatu 2013. godine, a iste godine je kao pomoćni trener Dude Ivkovića bio deo stručnog štaba seniorske reprezentacije Srbije na Eurobasketu u Sloveniji.

Od 2016. godine je deo Dynamic tima gde vodi prvu ekipu kadeta.

„Most people have the will to win, few have the will to prepare to win.“ – Bobby Knigt

FACEBOOK

INSTAGRAM

TWITTER