KK DYNAMIC VIP PAY sa zadovoljstvom saopštava da je ugovor sa našim klubom potpisao mladi reprezentativac Turske Mert Akaj, jedan od najtalentovanijih mladih evropskih igrača. Mert je prošao pripremni period sa Dinamikom, i nakon kraćeg zastoja u administrativnim procedurama, odigraće prvu zvaničnu utakmicu u Nedelju protiv Borca iz Čačka.

Mert ima 19 godina, visok je 196cm i igra na poziciji plejmejkera. Prošle godine je nastupao za tursku Darušafaku, gde je u okviru Evrolige beležio prosečno 11 minuta po meču uz 3 poena po utakmici.

„Želim da istaknem da sam jako srećan što sam u Dinamiku i uzbuđen sam što ću zaigrati u nedelju. Iako je Dinamik mlad klub, prisutna je porodična atmosfera i osećam se odlično. Osim mojih saigrača koji su mi dosta pomogli, trener Miro Alilović je jedan od glavnih faktora zbog kojih sam odlučio da dođem u Beograd. Njegovo iskustvo u razvoju igrača mi puno znači i mislim da ću tako najbolje ostvariti svoj cilj – igranja košarke na najvišem nivou u Evropi. Naš cilj je da sezonu završimo na vrhu tabele u domaćoj i regionalnoj ligi, kao i da igramo košarku kojoj ćemo uživati i mi i publika. Nisam bio siguran kako ću se adaptirati u Beogradu, ali sam se jako brzo navikao. Grad je veoma lep, kao manja verzija Istambula i presrećan sam što sam ovde.“

Dinamik će u Nedelju u 19.00 u Hali Sportova na Novom Beogradu igrati derbi Košarkaške lige Srbije protiv ekipe Borca iz Čačka, koja je verovatno jedna od najvećih rivala dorćolaca u borbi za prvo mesto na tabeli.