Sorry, this entry is only available in Serbian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Sav prihod ostvaren prodajom ulaznica za utakmicu KK DYNAMIC VIP PAY – KK PARTIZAN NIS, koja će se odigrati u četvrtak 23.5. sa počekom u 18.00 časova u Hali Master u Zemunu, biće doniran organizaciji UNICEF i projektu inkluzivnih dečijih igrališta.

Jedna od najvećih radosti deteta je sposobnost da se igra, druži se i komunicira sa drugom decom.

Uticaj rekreacije i igre pomaže da se smanji izolacija dece sa smetnjama u razvoju i da se ona potpunije integrišu u život zajednice. Takođe, rekreacija i igra menjaju percepciju zajednice o deci sa smetnjama u razvoju, pomerajući pažnju sa njihovih smetnji u razvoju na njihove sposobnosti.

Postoji mnogo dečijih igrališta u Srbiji, ali nijedno nije u potpunosti dostupno deci sa smetnjama u razvoju na način na koji ona mogu da provode vreme sa drugom decom učenjem, interakcijom i druženjem na ravnopravnoj osnovi. Postojeća igrališta onemogućavaju deci sa različitim vrstama fizičkih, čulnih i intelektualnih invaliditeta da imaju pravo iskustvo igre i učenja. Istovremeno, roditelji dece sa smetnjama u razvoju nerado odvode svoju decu na postojeća igrališta zbog visoke društvene distance, predrasuda i nerazumevanja od strane drugih roditelja, što predstavlja glavnu prepreku društvenoj inkluziji ovih mališana.

Parkovi i igrališta ne bi trebalo da ograničavaju ili razdvajaju decu, već su to mesta na kojima se deca susreću i uče jedna od drugih. Inkluzivna igrališta podstiču igru, što dovodi do međusobnog razumevanja i sklapanja novih prijateljstava. 

Kroz ovu inicijativu UNICEFA, biće izgrađena najmanje dva inkluzivna igrališta u Srbiji. To će uticati na nekoliko stotina mališana i njihovih porodica. Pored obezbeđivanja pristupačnog igrališta za svu decu, to će takođe pomoći deci sa smetnjama u razvoju da učestvuju u najvažnijim trenucima odrastanja – trenucima igre sa drugom decom.

Ulaznice će biti u prodaji od utorka, 21. maja, u Sportskom Centru DINAMIK u Dunavskoj ulici broj 62, kao i na sam dan utakmice na blagajni Sportskog Centra MASTER u Zemunu. Cena ulaznica je 400 dinara za tribine i 800 dinara za parter.

Dinamik i UNICEF pozivaju ljubitelje košarke da prisustvuju ovoj sportskoj priredbi i na taj način pomognu projektu inkluzivnih igrališta.