Beogradski košarkaški klub Dinamik će u Hali sportova prvu utakmicu odigrati 11. oktobra u 20:00 sati protiv slovenačke ekipe Sixth Primorska

Dinamik će u sredu ujutro odraditi poslednji trening pred utakmicu u Hali koja je starijim generacijama ostala u lepom sećanju, i u kojoj su Partizan, Radnički, Crvena zvezda, OKK Beograd, Atlas (ranije IMT Beograd, Beopetrol), bivša Beobanka, ispisali bogate stranice svoje sportske istorije.

“Jako smo zadovoljni organizacijom projekta Dinamik u Hali sportova, a uprkos pohvalama za odličnu realizaciju Superlige, nemamo vremena za uživanje i odmor, ABA2 je novi projekat, novi izazov u kojem želimo nastaviti na uspešnom putu i sa zacrtanim ciljevima. Ovaj projekat je organizaciono zahtevniji od Superlige, s obzirom na značenje same Hale i prošlost kojom je ona povezana sa košarkom u Beogradu, zato želimo gledaocima i građanima Novog Beograda, i svim ljubiteljima košarke pružiti još jedan spektakl. Verujem da ćemo i u Hali sportova gledaocima ponuditi dobru igru i dobru zabavu i da će ABA2 biti vrhunac proslave u kojoj Hala sportova slavi 50. godina svog postojanja“

rekao je Velibor Jojić predsednik KK Dinamik VIP PAY.

„Nakon 17 godina, došao je red da vodim jedan klub kao prvi trener na mom najdražem terenu. Imali smo već nekoliko treninga u Hali sportova, teren i koševi su i dalje dobri, a ABA sezona biće poseban doživljaj u dosadašnjem delu moje karijere“, rekao je Oliver Popović. „Verujem da će nam gledaoci ovde biti podrška i da ću u svojoj hali doživeti vrhunac svoje karijere trenirajući Dinamik na terenu na kojem sam igrao kao klinac“

dodao je Popović.

„Vodio sam timove u Ukrajni, Rumuniji, neka Hala sportova bude šlag na torti i neka u ove dve prve utakmice pokažemo da smo ekipa spremna za najviše domete“.

Utakmicu u Hali sportova jedva čeka i bivši reprezentativac, krilni centar Nemanja Krstić, koji je prošle godine osvojio titulu sa Kapfenbergom u austrijskoj Bundesligi.

„Šta da kažem, ovo je stvarno poseban doživljaj i jedva čekam da sve počne, da Hala sportova doživi svoj vrhunac kao i u prošlim vremenima. Poseban osećaj je biti deo ove lige, a ja se nadam da ću nastaviti sa svojim dobrim igrama od prošle sezone i da ću baš u Hali sportova ponovo igrati svoju najbolju košarku“.

rekao je Krstić

Dinamik će u Hali sportova odigrati prve dve utakmice kao domaćin u ABA 2 regionalnoj ligi, u sredu potiv Primorske u 20:00 i sedam dana kasnije protiv Teodo Tivta takođe u 20:00 sati.